tisdag 27 december 2011

Vad säger Jesus och Martin Luther?


Jaha, så är då Jesus född och vi har firat jul. Jag har som alltid varit förvånad över att en så sjuk religion som kristendomen kunnat inspirera till så mycket skön musik och vacker sång, som jag faktiskt njutit av, så ateist jag är. Men – religion är ett medel för överklassen att hålla underklassen förtryckt. Jesus har fått tala till oss, och det är intressant vad de mäktiga fått honom att säga. Låt oss se och lyssna:

På 1200-talet stod Jesus rak och ståtlig i våra kyrkor med guldkrona på huvudet och tycktes säga:
– Vi behöver en konung såsom i himmelen så ock på jorden.
Det rättfärdigade Magnus Ladulås.

Hundra år senare, på 1300-talet under digerdöden, hängde Jesus med törnekrona som en trasa på korset. Blodet rann och hans budskap till det utplånade folket var:
– Se hur tåligt jag bär mitt lidande, gör det du också!

Längre fram i tiden, på 1800-talet, upptäckte prästerna Jesus Barnavännen. Jesus fick säga:
– Låten barnen komma till mig, det vill säga som billig arbetskraft till fabrikerna, och slå ur dem deras vilja med björkriset!

Det är tydligt att kristendomsundervisningen varit tillrättalagd och bakgrunden till julfirandet en svindel.
En hederlig historieundervisning skulle också gå tillbaka till Luther och tala om vad han egentligen gjorde. Det var han som anpassade kristendomen till det kapitalistiska kravet på ståndscirkulation.
I det medeltida feodala samhället var rollerna låsta och av Gud givna. För att komma i kontakt med Gud måste man gå över katolska kyrkan och betala för sig. Luther upprättade direktkontakt med Gud. Framgång kunde man bara få av nåd. Den framgångsrike var en som Gud gillade. Det var just vad världens handelsmän, bankirer och erövrare väntade på. Rollerna var inte längre låsta, det blev tillåtet att ta sej upp här i världen.
För vanligt folk var det ingen framgång, tvärtom. Kolla i Luthers katekes, om du råkar ha en sån, och slå upp hans förklaring till fjärde budet. Där hittar du ett av de största bedrägerierna i religionshistorien. Luther skriver att du ska hedra din fader och din moder och lägger till: …OCH DINA HERRAR!
Det var handelsmän och fabrikörer vanligt folk skulle hedra och lyda. En religion för den spirande kapitalismen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar